15.3 C
Randers
onsdag, oktober 5, 2022

Frivillig Fredag 2022 – Selvhjælp Randers fejrer Fælles Fremtid Lokalt

Frivillig Fredag falder altid den sidste fredag i september, og er hele Danmarks festdag for frivillighed. I år fejres dagen fredag d. 30. september 2022.

På Frivillig Fredag fejrer vi frivilligheden, og hylder de fantastiske frivillige, der hver eneste dag, gør en forskel for deres sag, deres medmennesker eller deres lokalområde. Frivillig Fredag sætter fokus på de frivilliges muligheder og skaber nye anledninger til at invitere flere med i de frivillige fællesskaber.

Selvhjælp Randers fejrer frivilligheden lokalt

Med frivillig fredag, kan Selvhjælp Randers sige tak til deres frivillige, og samtidig sætte fokus de frivillige muligheder og få inviteret flere frivillige ind i fællesskabet.

De frivillige hos Selvhjælp Randers, løfter hvert år en kæmpe opgave for sårbare borgere, der er havnet i en svær livssituation og derfor vil Selvhjælp Randers, selvfølgelig også være med til at fejre deres frivillige og frivilligheden generelt. Du kan møde frivillige og personale fra Selvhjælp Randers i de tidlige morgentimer imellem 7 og 8, hvor de vil dele rundstykker ud, og med en lille overraskelse i posen. Det er Føtex i Dytmærsken, der har doneret rundstykker, smør, knive og poser.

Senere på dagen fra kl. 10 til 14 vil, Selvhjælp Randers være på Rådhustorvet med deres samtalebænk. Her vil der sidde nogle frivillige klar til en snak om frivillighed, hvis der er nogen, der har lyst til at være frivillig hos Selvhjælp Randers, men også hvis du har brug for en snak i forhold til hvis livet er svært.

Selvhjælp Randers arbejder med synlighed

Udover at hylde frivilligheden, vil Selvhjælp Randers også gerne være mere synlige både i forhold til frivillighed, men også i forhold til de tilbud, Selvhjælp Randers har til børn, unge og voksne, der er havnet i en svær livssituation. Derfor vil selvhjælp Randers gerne fortælle, om frivillighed og deres tilbud, hvis nogen har 5 min til en snak mens der deles rundstykker ud.

»Frivillig Fredag er en national festdag, hvor vi hylder de frivillige, og den indsats de gør både hos Selvhjælp Randers, men også i andre sammenhænge. De frivillige løfter en kæmpe opgave lokalt, men også samfundsmæssigt i form af hjælp til borgere, der har brug for hjælp. Derfor går vi på gaden, og deler rundstykker ud, for at vise at vi er med til at hylde vores frivillige, men også frivilligheden i det hele taget,« siger Majbritt Bargsteen, som er daglig leder af Selvhjælp Randers.

»Rundstykker, smør, knive og poser har Føtex i Dytmærsken doneret, og det er vi meget taknemmelige for, at de også vil støtte op om både lokalsamfundet, men også om Selvhjælp Randers. Hvis du ikke er tidligt oppe, kan du også møde os senere på Rådhustorvet, hvor vi er til stede med vores samtalebænk kl. 10-14, hvor frivillige vil sidde på bænken, og her vil du også have mulighed for at hilse på vores maskot Lytte-lamaen Egon,« afslutter Majbritt Bargsteen.

Anja Mühlendorph er frivillig hos Selvhjælp Randers

»Jeg er frivillig hos Selvhjælp Randers, fordi jeg er førtidspensionist, og har brug for noget indhold i hverdagen. Jeg har haft hold med både børn, og nu med lidt ældre unge mennesker. Det gør noget godt ved mig, når jeg kan mærke, at jeg har talt med og hjulpet et ungt menneske, som er i sorg eller har brug for en udefrakommende voksen at tale med,« siger Anja Mühlendorph.

Er du blevet mere nysgerrig på hvad Selvhjælp Randers har af tilbud, eller har du lyst til at være frivillig og gøre en forskel, så kig forbi vores samtale bænk på frivillig fredag eller kontakt Selvhjælp Randers på 29 45 17 44.

Relaterede artikler

Nyeste artikler