15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

GAIA Museum vinder pris på Folkemødet

GAIA Museum modtog Livsværk-Fondens årlige pris for at have gjort en ekstraordinær indsats for udsatte unge og voksne med særlige behov.

»Livsværk-fondens pris er en hyldest for at gøre en stor og mærkbar forskel for mennesker, som har særlige behov. Så det er rigtig fortjent og passende, at prisen går til GAIA, som er et fantastisk museum og værksted,« siger borgmester i Randers Kommune Torben Hansen, som var med på Folkemødet, da prisen blev overrakt lørdag den 15. juni.

GAIA Museum ligger i Lene Bredahlsgade og er en kulturvirksomhed med en café, en butik, flere kreative værksteder og en kunstuddannelse. GAIAs museum har udstillinger med malerier, grafik og skulpturer indenfor genren ‘Outsider Art’, som er lavet af kunstnere med udviklingshæmning og psykiske diagnoser. Samtidigt har GAIA omkring 50 medarbejdere med særlige behov, så deres arbejdsopgaver er tilpasset den enkelte medarbejders formåen, samt en personalegruppe med pædagogiske, håndværksmæssige og kunstfaglige kompetencer.

»GAIA gør en stor indsats for at skabe en tryg og givende hverdag for en masse mennesker med særlige behov her i Randers, og de formidler værker fra nogle kunstnere, som fortjener at blive set. Stort tillykke med prisen,« siger Torben Hansen.

GAIAs leder Anna Noe Bovin var også til stede på Bornholm til at modtage prisen fra Livsværk-Fonden.

»Mange tak for den fornemme pris. Den betyder rigtig meget, og vi er rigtig glade for at blive anerkendt for vores arbejde med at skabe gode, kreative rammer for en masse mennesker med særlige behov af forskellig slags,« sagde Anna Noe Bovin.

Med Livsværk-Fondens pris følger 100.000 kr. Prisen gives til en forening, projekt, organisation eller virksomhed, der har gjort et ekstraordinært stykke arbejde for at forbedre vilkårene for særligt udsatte samfundsgrupper.

Relaterede artikler

Nyeste artikler