2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Glædelig jul: Ny havne/klimabroen giver skatteborgerne ekstra regning på 80 mio kr.

Debatindlæg af byrådsmedlem for Østbroen Erik Bo Andersen

Som konsekvens af Ny Havnevej/Klimabrovej, skal Randers Affaldsterminals indkørsel og plads ændres. Pris: 80 Mio. kroner.

Prisen betales via affaldsordningen og gebyrstigninger på 13-15 % over de næste 15 år.

I august spurgte Østbroen ind til dette, og fik at vide at omkostningerne til omlægning af vejen ville kunne indeholdes i Ny Havnevejs budget.

Det kan vi så hermed konstatere ikke passer, og at regningen skubbes ud via stigninger i gebyr på affaldsområdet. Det fremgår af Økonomiudvalgets dagsorden punkt 226, som kan læses her.

Hvornår har man vist og fremlagt, at en Ny Havnevej/Klimabrovej ville betyde en ekstra regning på 80 mio kr.

Hvor er den samlede plan for projektet Havnevej/Klimabroen? Det er noget svineri, at forsøge at dække over de samlede omkostninger, ved at skjule omkostningerne i Kommunens mange kasser, og sende regninger ud via Affaldsordninger eller vand og kloakforsyninger, for at få selve projektet til at se mindre ud. Det er simpelthen ikke i orden.

Ny Havnevej/Klimabroen er ligesom en kæmpe stykke salami. Spiser du det hele, er det kvalmende, dyrt og ikke særlig sundt, men tages salamien i små slides, så synes det godt og billigt, men kigger du på indholdet i Salamien, så er der sjældent noget der er særlig godt, og det samme her.

Nu har vi efterhånden set 79,5 mio. kr. til den nordlige dæmning, som blev forsøgt betalt via Vandmiljø Randers, opkøb af ejendomme for 41 mio. kr. mod budgetteret 3 mio. kr., Clausholmvejs udvidelse på 12 mio kr. som finansieres via anden infrastruktur, opkøb af ejendom Clausholmvej 11 på 1,7 mio. kr. som finansieres via jordforsyning, og nu 80 mio. kr. via affaldsordningen, Yderligere forundersøgelse 3,0 mio. kr. som ikke er budgetsat.

Det er samlet set 214 mio. kr. over budgettet på 552 mio. kr. og man er næsten ikke engang begyndt med projektet.

Hvor er gennemsigtigheden og hvor er det samlede projekt og den samlede projektøkonomi?

Ingen kvaler – skatteborgerne betaler!

Relaterede artikler

Nyeste artikler