11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Har man taget kørekort i en elbil, må man ikke automatisk sætte sig bag rattet i en bil med manuelt gear.

Loven for kørekort til elbil skal ændres. For den nuværende lovgivning gør det mindre attraktivt at tage kørekort i en elbil, lyder det fra Dansk Kørelærer-Union.

Det skriver Politiken.

EU-lovgivning gør, at man ikke må køre biler med manuelt gear, hvis man har taget kørekort i en elbil. Elbiler har automatgear.

»Det får rigtig mange til at fravælge at tage kørekort i elbil, og der er behov for en lovændring,« siger formand for Dansk Kørelærer-Union Bent Grue til Politiken.

Ifølge dansk lov skal man op til en ny køreprøve, hvis man har taget kørekort i elbil, men også vil have lov til at køre i en bil med manuelt gear.

Bent Grue mener, at de få elever, der trods lovgivningen vælger at tage kørekort i en elbil, blive bedre bilister hurtigere, fordi de kan fokusere på trafikken i stedet for at tænke på gear og koblingspunkt.

Dansk Kørelærer-Union mener desuden, at den nuværende lovgivningen tvinger kørelærerne til at holde fast i deres biler med forbrændingsmotor.

Transportminister Thomas Danielsen (V) fortæller til Politiken, at han er opmærksom på, at den nuværende EU-lovgivning skaber udfordringer for kørelærerne.

EU-Kommissionen vil ifølge ministeren komme med nye forslag til et nyt kørekortdirektiv og på sigt se på en mere fleksibel tilgang til biler med manuelt gear for bilister, der har taget kørekort i en elbil.

Køreskoleeleverne i Danmark brugte sidste år to millioner liter benzin og diesel og udledte 5825 tons CO₂.

Det viser beregninger, som Rådet for Grøn Omstilling har lavet for Politiken på baggrund af data fra Dansk Kørelærer-Union.

Seniorrådgiver Jeppe Juul fra Rådet for Grøn Omstilling vurderer, at næsten 70 procent af udledningen kunne være undgået, hvis kørslen var foregået i elbil. Det siger han til Politiken

Relaterede artikler

Nyeste artikler