5.8 C
Randers
fredag, april 26, 2024

Hesteterapi til PTSD-ramte

Omkring 5-15 procent af danske veteraner vil udvikle PTSD efter udsendelse. der anvendes kognitiv adfærdsterapi til denne gruppe, men nogle veteraner har symptomer, der gør det meget vanskeligt for dem at indgå i traditionelle terapi-forløb, når diagnosen er kompleks PTSD.

På Veteranmessen forklarede Sussi Hjorth Hollensted fra Ringsted, hvordan hun arbejder med hesteterapi for mennesker, som bl.a. er ramt af PTSD.

Sussi Hjorth Hollensted fra Ringsted arbejder med neuroaffektiv terapi. PTSD er udtryk for, at nervesystemet er blevet overbelastet pga. lang tids aktivering. Formålet er derfor at afbalancere nervesystemet, så personen igen kan regulere egne følelser og italesætte disse uden at blive overvældet, hvilket sker med neuroaffektiv terapi

I sit arbejde med hesteassisteret terapi har hun PTSD ramte veteraner og politibetjente i terapi samt klienter med stress, angst, depression mv. I hesteassisteret læring arbejder hun bl.a. med børn og unge fra behandlingsinstitutioner og specialtilbud og STU skoler.

Heste-assisteret terapi er velegnet til PTSD-ramte veteraner og nuværende eller tidligere politibetjente, da disse i samspil med hesten kan få adgang, viden og redskaber til at kunne berolige og afbalancere deres autonome nervesystem og på den måde finde mere ro og balance, samt redskaber til at tackle psykiske udfordringer i hverdagen. 

Terapien foregår udenfor i landlige og smukke omgivelser, hvor der er højt til himmelen og plads til at arbejde helhedsorienteret med både krop og psyke og sammenhængen mellem disse.  

Da terapiformen er ny i Danmark har jeg i samarbejde med Aarhus Universitet og Danmarks Veteraner lavet Danmarks første forskningsprojekt i neuroaffektiv hesteassisteret terapi med PTSD ramte veteraner.

Sussi Hjorth Hollensted har desuden i samarbejde med Aarhus Universitet og Danmarks Veteraner lavet Danmarks første forskningsprojekt i neuroaffektiv hesteassisteret terapi med PTSD ramte veteraner. Her har hun i 2021 haft PTSD ramte veteraner i neuroaffektiv hesteassisteret terapi for at undersøge terapiformens effekt på målgruppen. Resultatet af projektet forventes at komme i efteråret 2022. Jeg samarbejder desuden med politiforenigen, Thin Blue Line i forhold til PTSD ramte politibetjente. I 2019 var jeg som psykoterapeut med soldaterforeningen, Veteranskytterne til Warrior Week i USA.

Der var fyldt i Veteranhuset, da Sussi Hjort Hollensted forklarede om hesteterapi

Relaterede artikler

Nyeste artikler