10.2 C
Randers
fredag, marts 29, 2024

Hvad skal Randers Kommunes to nye klimaskove hedde?

Sidst på året bliver to nye klimaskove ved Langå og Over Hornbæk plantet, men hvad skal skovene hedde? Frem til den 20. august 2022 kan alle komme med forslag til navne i en konkurrence, som Randers Kommune nu skyder i gang.

Randers Kommune har et mål om at rejse i alt 3000 hektar ny skov inden 2030, og før året er omme kommer de første skove til at se dagens lys. Det sker i Over Hornbæk og Langå, hvor plantningen af i alt 12 hektar klimaskov går i gang til november. Men hvad skal skovene hedde?

Det kan alle nu komme med forslag til i forbindelse med en navnekonkurrence, som Randers Kommune nu skyder i gang.

»Når vi skal plante så meget skov på så kort tid, er det bare så vigtigt, at det er noget vi alle sammen står bag. Derfor giver det for os i miljø- og teknikudvalget rigtig god mening, at alle får mulighed for at bidrage med et bud på navn til to nye klimaskove. Skovene skal opsuge CO2 og dermed bidrage til at nedbringe vores klimaaftryk, og samtidig fremmer skovene biodiversiteten og er nye rekreative områder. Det er mit håb, at konkurrencen kan være med til at skabe synlighed om den store opgave vi er i gang med her i Randers« siger Nick Zimmermann, der er formand for miljø- og teknikudvalget.

Klimavenlig og bæredygtig

Randers Byråd har besluttet, at kommunen skal nedbringe CO2 udledning med 70 procent inden 2030, og at kommunen generelt skal række efter FN’s 17 verdensmål. En væsentlig del af indsatsen for at nå disse mål er at plante klimaskove med træer, der er særligt effektive til at opsluge CO2. Skovrejsningen skal ske i tæt samarbejde med landbruget, industrien, detailhandlen og mange flere.

Den nye klimaskov i Langå kommer til at ligge ved Selagervej mellem Langå Mark og Ulstrupvej, mens skoven i Over Hornbæk vil grænse op til Himmelbovej, Klørupvej og Overvænget. Træarterne bliver primært løvtræer, som naturligt vokser i Danmark og hurtigtvoksende nåletræer. I skovene kommer også stier, så de kan bruges som rekreative områder.

Frugttræer eller Rejsekort til offentlig transport

Hvad skovene kommer til at hedde bliver afgjort til september. Her vil en komité bestående af Nick Zimmermann og en lokal repræsentant fra hvert af de to områder vælge hvilke navneforslag der går videre. Og på miljø- og teknikudvalgets møde den 13. september bliver det besluttet, hvad de to skove skal hedde.

»Konkurrencen er en unik mulighed for at være med til at bestemme, hvad to nye skove skal hedde, og jeg håber selvfølgelig, at rigtige mange vil deltage, så vi får en masse gode navne at vælge imellem,« siger Nick Zimmermann.

Ud over æren at navngive en skov, får vinderne som præmie mulighed for at vælge mellem tre frugttræer til haven eller et Rejsekort til offentlig transport på 500 kr. Vinderne får direkte besked.

Læs mere om konkurrencen og indsend forslag til navne på www.randers.dk/skov senest den 20. august 2022

Relaterede artikler

Nyeste artikler