15.8 C
Randers
lørdag, maj 4, 2024

Jens Peter har været på tålt ophold i Venstre siden maj 2023

Udtalelser om Nordic Waste var dråben, der fik bægeret til at flyde over

Ulla Jensen som er formand for Venstre i Randers Kommune oplyser, at der siden maj måned 2023 har været samarbejdsproblemer med Jens Peter Hansen, og derfor var der ingen anden udvej, end at ekskludere ham.

» Det har været en meget svær beslutning, men den er taget efter grundige overvejelser, og har været på vej siden maj måned 2023,« siger hun, og lægger ikke skjul på, at det har været hans udtalelser om Nordic Waste, som var dråben, der fik bægeret til at flyde over.

»Der er endnu ingen der ved, hvad der er op og ned i den sag. Derfor har Venstre bedt Kammeradvokaten om en undersøgelse, som skal vende hver en sten, og så kan vi jo ikke have en mand her i Randers, der har en anden mening, bl.a. om hvem der har begået fejl « siger Ulla Jensen.

Samarbejdsproblemer siden maj 2023

Når kandidater stiller op til valg, underskriver de at ville overholde de interne regler. Disse regler handler om etik og moral, herunder for hvordan man opfører sig overfor byrådskollegaer eller udtaler sig på de sociale medier m.v. Generelt en god opførsel, fortæller Ulla Jensen.

Hun oplyser, at man sagtens kan give udtryk for sin egen mening, som ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med Venstres politik, men så er aftalen, at man god tid skal orientere gruppeledelsen.

Den regel bryder han massivt i starten af året, og derfor bliver han indkaldt til en nul-tolerance-aftale, som han skriver under på. Baggrunden var, at byrådsgruppen ikke mere ville finde sig i, at han går enegang,« pointerer Ulla Jensen.

Venstres kommuneforening mener, det er illoyalt og dårlig optræden overfor Venstres gruppe i byrådet, og det skader Venstres rennomé og rygte.

Ulla Jensen vil ikke pege på de konkrete forhold udover udtalelser om Nordic Waste, som har resulteret i eksklusionen af Jens Peter Hansen, med henvisning til, at disse oplysninger er fortrolige.

I torsdags var Jens Peter Hansen indkaldt til møde med kommuneforeningen, hvor han kunne tale sin sag, men mødte ikke op, understreger Ulla Jensen.

11 lokalforeninger ud af 12 stemte for at eksludere Jens Peter Hansen

Relaterede artikler

Nyeste artikler