4.7 C
Randers
tirsdag, april 23, 2024

Jens Rohde er ny adm. direktør for Political Festival of Europe i Mariager

Forhenværende folketingsmedlem, viceborgmester i Viborg og Europa-Parlamentariker Jens Rohde bliver pr. 1. marts 2023 ny direktør for Det europæiske Folkemøde i Mariagerfjord Kommune.

Det oplyser bestyrelsesformanden for folkemødet, Franz Cuculiza.

»Vi er glade for, at Jens Rohde har takket ja til jobbet. Jens har ud over sin enorme politiske erfaring og sine netværk nationalt og internationalt et stærkt kommercielt fundament fra såvel handelstandsforening, festival, reklame- og kommunikationsbranchen. Hans alsidighed indbefatter alt lige fra stor kulturel og litterær indsigt, over fem år som medlem af bestyrelsen i Danmarks Nationalbank til politik og frivilligt arbejde som både fodbolddommer og træner. Det er en kæmpe styrke for vort europæiske folkemøde. Men først og fremmest har Jens Rohde siden 1990 dedikeret en stor del af sit liv til europæisk arbejde og ikke mindst til at bidrage til en mere folkelig EU-oplysning og debat. Det være sig gennem radio- og tvprogrammer, det tidligere EU-junior-Team under Europabevægelsen og EuropaParlamentets informationskontor, udgivelse af diverse skrifter samt arbejdet som aktiv Europa-politiker i såvel Folketinget som EU-parlamentet. Man kan ikke finde et mere dedikeret europæisk menneske til opgaven end Jens Rohde, og vi i bestyrelsen ser frem til samarbejdet,« siger Franz Cuculiza.

Jens Rohde, der i et par måneder har været tilknyttet festivalen med kommunikationsopgaver, glæder sig til opgaven.

»Europapolitik er nærmest et kald for mig og har været det i 30 år. Venner har kaldt mig EF-Jens siden 1990. Da jeg samtidig har en forkærlighed for og fortid med at skabe folkelige arrangementer gennem mine år i blandt andet Viborg Handelstands Forening, bliver der en unik mulighed for at kombinere to ting, jeg har stor veneration for,« siger Jens Rohde, der med egne ord har som ambition at skabe folkemøde hele året og festival en gang årligt.

»Den årlige festival, er vores fyrtårn. Den vil få et betragteligt folkeligt løft såvel kulturelt som politisk. Og dens hovedsprog bliver dansk i modsætning til tidligere. Men samtidig er det ambitionen at gøre Folkemødet i Mariager Fjord Kommune relevant i den europæiske debat hele året. Også for erhvervslivet, for hvem vi vil skabe netværk og adgang til beslutningstagere gennem arrangementer lokalt, på Christiansborg, i Bruxelles og Strasbourg. Samtidig vil vi skabe et fokus på at fremme de politikere, som dedikerer sig til europæisk perspektiv, hvad enten det er i forhold til konkrete direktiver eller den store overordnede europadebat. Det er vanskeligt at være “europæisk” politiker i Danmark, da man ikke får megen bevågenhed, hverken som medlem af EU-parlamentet eller folketingets europaudvalg. Denne demokratiske udfordring, vil vi gerne adressere,« siger Jens Rohde og tilføjer.:

»Endelig skal vi som folkemøde også være i stand til at understøtte Mariagerfjord Kommunes strategier for blandt andet bosætning og erhvervsinvesteringer. Hele idéen er jo at vise, at der ikke er modsætningsforhold mellem lokal forankring og europæisk udsyn og perspektiv.«

Relaterede artikler

Nyeste artikler