15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Kultur skaber fællesskab for tilflyttere i Randers Kommune

Randers Kommune giver nye indbyggere en varm velkomst ved at samle tilflyttere om unikke oplevelser i kulturlivet. Formålet er at opbygge nye fællesskaber for de mange tilflyttere

Milepælen med 100.000 borgere i Randers Kommune blev rundet i starten af 2024, og det fortæller en historie om, at nye flytter til, og som ny kan det være svært at få overblik over, hvad ens nye hjemsted tilbyder. Og slår man ikke rod, er det sværere at føle sig hjemme.

Derfor tages en nyskabelse i Randers Kommunes nu i brug for at styrke den gode modtagelse, den varme velkomst og sikre, at nye borgere også har lyst til at blive.

Initiativet kaldes ‘Kulturkammerater.’

Det rige kulturliv i Randers Kommune bliver med ‘Kulturkammerater’ omdrejningspunktet for en række unikke oplevelser for tilflyttere, der får mulighed for at mødes med andre nye borgere i kommunen under afslappede forhold.

»Der følger et stort ansvar med, når man oplever vækst i antallet af tilflyttere. Vi ønsker, at de nye borgere slår rod i kommunen, fordi de ser alle de dejlige sider af Randers Kommune, som vi andre kender så godt. Folk skal opleve, at de inviteres ind som en del af fællesskabet i kommunen. ‘Kulturkammerater’ er vores bud på en ny, varm velkomst til livet i Randers Kommune,« siger borgmester Torben Hansen.

Ønsket er at styrke kendskabet til de mange kulturtilbud i kommunen, give tilflytterne smag på kulturlivet, samt give de lokale kulturaktører mulighed for at eksperimentere med nye tiltag for tilflyttere.

Kulturkammerater bliver lanceret 16. april 2024, hvor nytilflyttede kommer til at opleve den helt særlige vandrerute ‘Hemmeligheden om Randers,’ der også er et lyd-teaterstykke med fortællinger om tre af kommunens store forfattere – Karin Michaëlis, Steen Steensen Blicher og Henrik Pontoppidan, inden de tilmeldte samles om en middag, hvor snakken om oplevelsen kan leve.

Grovskitsen i Kulturkammerater er, at nye tilflyttere inviteres til at opleve et kulturtilbud i fællesskab med andre tilflyttere. I begivenheden indlægges tid til fællesspisning eller andre fællesskabende aktiviteter. Der er planlagt fire arrangementer for Kulturkammerater i 2024, og hver oplevelse vil være unik.

Det andet arrangement i rækken bliver “Askepot – The Musical” hos Værket, hvor der inviteres på rundvisning, musical og fællesspisning for nye tilflyttere. Værket er sammen med Randers Bibliotek, Randers Teater, Randers Kunstforening, Museum OJ, Randers Kunstmuseum, Underværket, GAIA og Operaen vigtige samarbejdspartnere, der har gjort det muligt at realisere projektet.

‘Kulturkammerater’ er skabt i samarbejde med Aarhus Kommune og Viborg Kommune for at skabe fællesskabsorienterede kulturaktiviteter for nye tilflyttere og Region Midtjyllands Kulturudviklingspulje har støttet projektet økonomisk.

Relaterede artikler

Nyeste artikler