15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

March for bedre klima

Omkring 75 personer trodsede den truende regn og rusk, og mødte frem til Folkets klimamarch i Randers.

For at bevise deltagernes grønne indstilling, lod flere deres hår farve grønt.

»Vi ønskede at gentage succesen fra 2019 med bl.a. optog, for at råbe politikerne op. Og det lykkedes,« siger en tilfreds primus motor for marchen Jakob Lausch Krogh.

I sin tale opfordrede han til, at alle tale med venner, kolleger og familie om hvad man kan gøre for klimaet, fordi han ikke stoler på politikerne.

»Der er ikke mange af os der har 100 procent tillid til politikerne. Faktisk viser målinger at deres troværdighed kun er marginalt bedre end en brugtvognsforhandler, mens de fleste af os stoler på vores venner kolleger og familie,« sagde Jakob Lauch Krogh.

Kommunes klimaplan 2050 er helt utilstrækkelig, mener Jakob Lauch Krogh. For at Randers kommune kan nå 2030-målet om 70 procents reduktion af co2 udledningen skal den reduceres med 350.000 tons, oplyser han.

Artiklen fortsætter under billedet

(Foto: Beboerlisten) Jakob Lauch Krogh opfordrede til at tale med venner, bekendte og kolleger om klimaet

Jakob Lauch Krogh mener, at politikerne i Randers kommune har lavet en infrastruktur, hvor der investeres seks gange så meget i veje som i cyklisme og kollektiv trafik.

»Randers kommunes kulsorte trafik politik illustreres meget godt af, at hurtigbusserne til Aarhus ikke bliver prioriteret, men derimod en ny bro over Gudenåen til 552 millioner kr. Hvis vi vil noget godt for klimaet, skal vi have stoppet den nye bro over Gudenåen og i stedet sikre mobiliteten i Randers kommune med bedre og billigere busser, nye cykelstier og en sammenhængende byplanlægning så butikkerne ikke udelukkende placeres i Paderup, men lokalt i hele kommunen,« understregede Jakob Lauch Krogh.

Medlem af byrådet for Enhedslisten tog herefter ordet:

»I skal ikke lade jer snyde af Klimabroen. Der kan sagtens klimasikres på anden vis, uden præmissen om en ny bro. Vi kan stadig nå at åbne den lokale klimaplan, så den kan komme til at følge parismålene og i højere grad bygge på lokale tiltag,« pointerede Frida Valbjørn Christensen.

(Foto: Beboerlisten) Frida Valbjørn Christensen sagde, at der sagtens kan klimasikres uden præmissen om en ny bro

Der var flere talere, som alle høstede bifald.

Relaterede artikler

Nyeste artikler