21 C
Randers
lørdag, august 13, 2022

Multikunstneren Agnethe Dujo Baltzersen udstiller art quilt

Der er masser af farver på de kunstværker, som multikunstner Agnethe Dujo Baltzersen i øjeblikket udstiller hos Langå Kunstforening i Langå Kulturhus.

Agnethe Dujo Baltzersen arbejder med sten, bronze og især art quilt, som er “malerier” malet med stof og tråd. Hun syr motivet af utallige små stofstykker, der vælges ud efter farve og mønster og klippes ud, så det passer på det ønskede sted i billedet. Stofstykkerne sys herefter fast i underlaget. Hun arbejder med fabriksnye batikstoffer fra Bali og blander det med blandt andet blonder og tyl.

På udstillingen kan man også se eksempler på sten- og bronzeværker, som i mange år var Agnethes Dujo Baltzersen primære kunstform. Sammen med sin mand Søren Dujo flyttede hun for 10 måneder siden til Langå fra Thy, hvor de i mange år drev Kunstværkstedet Dujo. Her fremstillede de værker af bronze og sten og underviste også i de vanskelige kunstformer.

Stenhugger-faget lærte hun hos hollænderen Hans Scholten, som drev Farm of Art i Granslev, hvor hun også modtog undervisning af en del afrikanske gæstekunstnere. Her opdagede hun glæden ved at finde ind til de smukke farver i stenene fra Zimbabwes bjerge, og disse sten blev hendes foretrukne materiale, dog kun indtil hun opdagede cire perdue bronzestøbemetoden. Derefter blev de to kunstformer kombineret.

Agnethe Dujo Baltzersens stenskulpturer er rent håndarbejde. Hun bruger hammer og mejsel, stenfile og vandslibeparpir. Elektriske maskiner har ikke adgang til hendes værksted, hvilket mange mandlige kursister blev dybt chokeret og frustrerede over. Hver eneste af hendes stenskulpturer har fået hendes kærlighed og hjerte med.

Der er fernisering på udstillingen torsdag 4. august, hvor Agnethe Dujo Baltzersen gerne fortæller om sin kunst og sine arbejdsmetoder. Udstillingen kan ses i bibliotekets bemandede åbningstid.

Relaterede artikler

Nyeste artikler