11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Nick Zimmermann (DF): Stats- og miljøministeren er fulde af løgn

Der blev ikke lagt fingre imellem, da medlem af Folketinget Nick Zimmermann (DF) beskyldte både statsminister Mette Frederiksen og miljøminister Magnus Heunicke for løftebrud og for at være fulde af løgn. Det skete i forbindelse med spørgetiden i Folketinget

Nick Zimmermann spurgte om det fortsat er miljøministerens holdning, at borgerne i Randers ikke må stå tilbage med regningen fra Nordic Waste, som blev lovet på et besøg på virksomheden.

Han henviste bl.a. til et citat fra statsministeren, som sagde: »I skal lytte efter, hvad jeg siger i dag. Selvfølgeligt er det ikke rimeligt, at det børnene og de gamle i Randers, der skal betale denne her regning.«

Nu tyder alt på, at det alligevel bliver børnene og de gamle i Randers, som kommer til at betale en stor del af regningen.

Det var en tydeligt presset miljøminister, som havde svært ved at svare på flere af de spørgsmål, som omhandlede Nordic Waste, og han var ikke i stand til at gentage de løfter, som blev givet på besøget på Nordic Waste.

»De løfter der er givet til Randers Kommune, har regering levet op til. Vi har taget ansvaret. Staten har taget ansvaret i en kritisk periode. Og så er der leveret et ekstraordinært tilskud til kommunen. Det er helt fair, hvis nogle partier mener, det skal være større. Vi mener, det er et substantielt bidrag til opgaven. Men det er ikke sådan, at det dækker hele regningen,« svarede miljøministeren, som samtidig lagde vægt på, at der var sendt 146,3 mio i tilskud til kommunen til udgifter der skal bruges til at afværge miljøskaderne.

Magnus Heunicke oplyste også, at som loven er, så er det et kommunalt ansvar. Samtidig henviste han til den første del af kammeradvokaten, som vurderer, at Randers Kommune kan rette krav mod DSH Recycling A/S

 som er et søsterselskab til Nordic Waste.

Også Marianne Bigum og Signe Munk fra SF forsøgte at få et klart svar fra miljøministeren, men det var ikke muligt.

At udgifterne i forbindelse med Nordic Waste vil påvirke borgerne i Randers Kommune er der ingen tvivl om. På sidste byrådsmøde behandlede man et punkt om budgetprocedure 2025-28, som bl.a. indeholder store besparelser på socialområdet.

Se debatten her:

Læs også:
Politisk debat om besparelser på socialområdet

Relaterede artikler

Nyeste artikler