15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Ny politianmeldelse på vej mod Verdo

Det blev en livlig, men sober debat, da fire byrådspolitikere mødtes for at debattere emner fra sidste byrådsmøde. På podcasten herunder kan du høre debatten.

Det blev en livlig, men sober debat, da fire byrådspolitikere mødtes for at debattere emner fra sidste byrådsmøde. På podcasten herunder kan du høre debatten.

De fire byrådsmedlemmer var Claus Berggren (V), Bo Vestergaard (C), Lise-Lotte Leervad Larsen (S) og Bo Ratz (NB).

Det udviklede sig til en maratondebat, da byrådet i Randers i mandags valg af linjeføring for forlængelse af Ringboulevarden. Den debat fortsatte i denne podcast.

Kun Bo Ratz fra Nye Borgerlige var de eneste af de tilstedeværende, som var imod linjeføring 2, og i podcasten erklærede sig som borgernes stemme i Dronningborg.

Claus Berggren, Lise-Lotte Leervad Larsen og Bo Vestergaard forstod godt usikkerheden blandt borgerne i Dronningborg på grund af den forhistorie, som har været. De stoler imidlertid på ingeniør- og arkitektturfirmaet COWI, som har foretaget flere undersøgelser på de relevante steder.

De fire politikere diskuterer bl.a. betydning af de høringssvar, som er indkommet.

Ny mad- og måltidsstrategi

Den nye mad- og måltidsstrategi får betydning, når Randers Kommune laver mad til borgere og medarbejdere. Strategien skal fremme bæredygtig måltidsproduktion med fokus på sundhed og ernæring, og den blev vedtaget af et flertal i byrådet, på mødet den 22. maj 2023.

Formålet er, at fremme bæredygtigheden og sætte fokus på sundhed og ernæring.

Claus Berggren lægger vægt på, at de ældre skal kunne vælge mere grønt. Lise-Lotte Leervad Larsen er glad for, at der lægges en overordnet strategi omkring madkultur i alle offentlige institutioner.

Bo Ratz oplyser, at Nye Borgerlige var i tvivl om hvad de skulle stemme, men endte med at stemme imod, fordi de frygter, at det kan blive en glidebane. Konservative undlod at stemme, fordi de tre byrådsmedlemmer mener, at forslaget ville udvikle sig formynderisk.

Punktet behandles efter 25 minutter i podcasten.

Verdo politianmeldes på ny

Bo Vestergaard og den konservative gruppe havde på byrådsmødet stillet forslag om, at Randers Kommune kunne overtage Verdo Vand, med henvisning til en række skandaler i forsyningsselskabet. Bo Vestergaard og Asger Brorsen mener, at Verdo-ledelses tavshed og mørklægning af oplysninger, som selv repræsentantskabet ikke får ikke tilstrækkelig viden om

Han og Asger Brorsen har siden 2019 gravet i sagen, og har afsløret flere ulovligheder. I podcasten afslører han, at der er en ny politianmeldelse på vej mod Verdo.

Claus Berggren er principielt imod, at kommunen skal overtage et privat firma, og mener, at de to gravere burde undersøge om borgerne i Kristrup eller Vorup betaler overpris for vandet, da det her er dyrere end ved Verdo.

I byrådssalen stemte Bo Ratz for forslaget for at honorere det store og flotte arbejde, som Bo Vestergaard og Asger Brorsen har lavet.

Lise-Lotte Leervad Larsen og Socialdemokratiet stemte imod, fordi en rapport viser, at Randers Kommune ikke bare kan overtage Verdo.

Punktet om Verdo begynder efter 41:50 minutter.

Hele den spændende debat kan høres her

Fire byrådspolitikere diskuterer emner fra sidste byrådsmøde

Relaterede artikler

Nyeste artikler