13.6 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Nyhed: Forhindringsløb til støtte for udsattes kæledyr

Søndag den 26. maj kan man sammen med sin hund deltage i et sjovt forhindringsløb, som Randers Dyrehospital arrangerer sammen med en løbeklub. Overskuddet går til kæledyr med tilknytning til værestedet Perron 4.

Hvis man gerne vil have en sjov og udfordrende oplevelse, en masse motion og frisk luft, så er en K9 biathlon den helt rigtige disciplin. K9Biathlon er et forhindringsløb, som hund og ejer gennemfører sammen. Hvis man kunne tænke sig at prøve det, så er muligheden der søndag den 26. maj kl. 11-14 på kaserneområdet ved Randers Dyrehospital.

Alle kan være med og løbe/lunte i eget tempo, og man kan vælge imellem to ruter: Familieruten på ca. 2,5 km med omkring 10 forhindringer og Sportsruten på omkring 5 km med flere og lidt sværere forhindringer.  Hundene skal være i snor, og børn under 10 år skal løbe sammen med en voksen.

Foto: Randers Dyrehospital

Formålet med løbet er at samle penge ind til udsattes kæledyr igennem en sjov dag for hunde og deres ejere. Dyrehospitalet har tidligere lavet indsamlingsdage, men i år er konceptet ændret, forklarer dyrlæge Lone Plum:

»Vi har tidligere haft hundeopvisninger som hovedattraktion til Hund Forbi, men i år introducerer vi et K9-biathlon løb. Denne disciplin trender lige nu og udfordrer hund og ejer i en sjov fællesaktivitet. Alle kan være med i løbet og gennemføre i eget tempo. Børn op til 10 år skal være ifølge med en voksen, som løber ved siden af, og ved forhindringerne står frivillige klar til at hjælpe, hvis der er behov for det.«

Prisen for deltagelse er 150 kr. for familieruten og 180 kr. for sportsruten. Beløbet inkluderer tidtagning, diplom, medalje og mulighed for at vinde flotte præmier. Goodiebags er tilgængelige i et begrænset antal og fordeles efter først-til-mølle blandt de tilmeldte. Alle deltagere modtager et klippekort, der giver adgang til kloklip, tandtjek og små aktiviteter ved standene, og muligheden for at vinde et halvt års forbrug af foder.

Hund Forbi Løbet arrangeres sammen med K9Runners Mariager, som har oplevet stor vækst i deres løbeklub. Medstifter Claes Rehn siger om interessen:

»K9biathlon aktiverer hunden både mentalt og fysisk med forskellige forhindringer og så er det sjovt at have en fælles aktivitet, hvor både ejer og hund får motion. For både hunde og mennesker kan det godt være lidt kedeligt  altid at løbe den ‘sædvanlige’ rute, som måske bare går lige ud. Så er det sjovere med varierende forhindringer,« siger han og peger på, at også det gode sammenhold i løbegrupperne er med til at gøre sporten populær.

Foto: Randers Dyrehospital

Deltagere sendes løbende af sted. Første start for deltagere på sportsruten er kl. 11 og for familieruten kl. 12. Man får udleveret et startnummer, som bruges i forbindelse med tidsregistrering. NB! Der kan komme ændringer i tidsplanen, men alle modtager en informationsmail kort før løbet, så hold øje med inboxen og vær opmærksom på evt. yderligere information.

Løbet starter og slutter ved Randers Dyrehospital, hvor boder fra lokale hundeklubber, -trænere og -behandlere vil fortælle om og demonstrere deres arbejde med hunde. Derudover vil der være pølsebod, kagebord og forfriskninger, med hele overskuddet doneret til udsattes kæledyr. Og selvfølgelig den sædvanlige hyggelige stemning og en masse hundesnak.

Tilmelding og mere information finder man her: randersdyrehospital.dk/hundforbi.

Relaterede artikler

Nyeste artikler