13.1 C
Randers
lørdag, september 23, 2023

Randers Cykleklub inviterer til landevejscykelløb

Randers Cykleklub af 1910 er 2. pinsedag arrangør af ”Principia” landevejscykelløb ved Korshøjskolen i Harridslev.

Løbet er 3. afdeling af en gennemgående Campione Cup i pinsen, hvor Klubberne Silkeborg og Herning kører første afdeling pinselørdag og pinsedag.

Afdelingen i Randers – Principia løbet – afvikles på en 12 km rundstrækning, som omfatter Harridslev, Støvring, Støvringgård, Østrup, Albæk og retur til Harridslev. Her er ruten ensrettet hele vejen rundt. Også for den øvrige trafik.

På nuværende tidspunkt er der tilmeldt i alt 550 ryttere i de forskellige klasser. Der kan stadig tilmeldes flere ryttere helt frem til starten.

Udover cykelryttere fra Danmark er der tilmeldt en del udenlandske ryttere, bl.a. en del norske, tyske og belgiske ryttere.

Løbene starter med Dame A-klassen kl. 8.15. De skal køre i alt 84 km.

Herre Elite klassen starter kl. 14 og kører 144 km

I alt køres der i 21 forskellige klasser.

A-klassen har i alt 82 deltagere til start, og her er de fleste danske continental hold til start. BHS-PL Beton Bornholm stiller med 7 mand med Mads Rahbek i spidsen.

Team coloQuick kommer med 8 ryttere, hvor bl.a. Mads Andersen er til start. Han har vundet 2 landevejsløb i år. Der knytter sig også en lille lokal historie til Mads Andersen. Hans oldefar, Helmuth Hansen, var træner for Randers Cykleklubs ryttere tilbage i 1960’er og 1970’erne.

Lokalt deltager Martin Asvig, RC af 1910 og Mads-Emil Dupont Hougaard, der kører for DCU holdet, Herning CK Elite-Biemme Danmark

De danske ryttere får skarp udenlandsk konkurrence fra 4 belgiske ryttere fra Bryssel Cykling Team, 8 nordmænd fra Lillehammer Ck, samt nordmænd fra klubberne Hero og Asker, Oslo og fra Tønsberg

Randers Cykleklub af 1910 har mere end 20 ryttere til start i de forskellige klasser.

Favorit til at køre en lokal sejr hjem, må være Frederik Dupont Hougaard, der stiller op i klassen U-17

Der er gratis adgang til at overvære løbene. Første start er kl. 8.15 og sidste rytter forventes i mål ca. kl. 17.00.

Relaterede artikler

Nyeste artikler