4.7 C
Randers
tirsdag, april 23, 2024

Randers Kommune politianmelder Nordic Waste

På et pressemøde om Nordic Waste, har kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt netop oplyst, at der i dag indgives politianmeldelse for at have overtrådt miljøgodkendelserne på flere områder.

Advokat Jacob Brandt fra miljøretsspecialisterne Cortex Advokaterne, gav en juridisk redegørelse, som frikender Randers Kommune for ikke at have tilsidesat sin godkendelsesprocedure.

Nordic Waste har ikke levet op til krav om hældninger på jordtippen, men kommunen burde have ført tilsyn med hældningen, sagde kommunaldirektøren.

Randers Kommune vil sætte gang i en undersøgelse af kommunens egen miljøforvaltning.

Hvis kommunens anvisninger i forhold til hældningsgraden i miljøgodkendelsen var blevet fulgt af Nordic Waste, ville jordskredet sandsynligvis ikke sket, konkluderer advokatundersøgelsen, som er bestilt af Randers Kommune.

Kommunen erkender, at dens tilsyn kunne have været bedre, hvor de blandt andet skulle have kigget nærmere på skråningsgraden.

Samtidig erkender kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, at kommunen ikke har haft tilstrækkelig styr på formkravene om dokumentation i forbindelse med Nordic Waste, og at kommunen burde have været mere grundig ved tilsynene.

Kommunaldirektøren forklarer, at Randers Kommune endnu ikke er færdig med at evaluere hele forløbet, og oplyser, at der sættes gang i en ekstern undersøgelse af hele miljøadministrationen.

Borgmester Torben Hansen oplyser, at kommunen vil undersøge muligheden for at annullere lokalplanen, så der ikke igen kan etableres virksomhed i området. Desuden vil han undersøge, om det er muligt at trække alle miljøtilladelser tilbage.

Relaterede artikler

Nyeste artikler