15.3 C
Randers
onsdag, oktober 5, 2022

SAMTALEBÆNKEN – der er altid en der lytter til dig

Selvhjælp Randers flytter deres samtalerum udenfor i Randers festuge

Snart er det Randers Festuge og byen vil summe af festligheder og en masse arrangementer. Selvhjælp Randers vil også være til stede i Randers Festuge, men her kan lidt mere alvorlige emner komme i spil. Selvhjælp Randers vil nemlig opstille en samtalebænk, hvor du kan komme og få en lille snak. Meningen med bænken er at du kan komme forbi og dele det du har lyst til at dele med den frivillige, der sidder på bænken. Det er dig der bestemmer hvad I skal snakke om – der er ingen regler.

Hvornår kan du møde os

Selvhjælp Randers vil være på Slotspladsen i Randers festuge mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag i tidsrummet 10-15. Du kan blive i 5 minutter eller en time. Det er helt op til dig, hvad du har lyst til og vi har selvfølgelig kaffe på kanden. Der vil være en frivillig, der vil være klar til at lytte til dig fx ift. en sorg, krise, ensomhed, noget personligt eller noget helt andet.

Samtalebænkens formål

Formålet med samtalebænken er, at Selvhjælp Randers gerne vil rykke deres samtalerum udenfor og på den måde række ud til byens borgere, og fortælle at de er her, og der er hjælp at få hvis man står i en svær livssituation. Det vil være nemt at smutte forbi samtalebænken og få en lille snak om hvad der fylder i deres liv.

Majbritt Bargsteen udtaler: Det er Randers Festuge og selvfølgelig skal Selvhjælp Randers også være repræsenteret. Der vil være mange mennesker i byens gader, og på den måde kan vi måske få sat mere fokus på de borgere, der er havnet i en svær livssituation og hvordan vi hos Selvhjælp Randers kan hjælpe disse borgere videre i deres liv. Derfor har vi valgt at flytte vores samtalerum udenfor i denne uge med denne samtalebænk.

Selvom der er festuge, er der stadig borgere, der har det svært, og det er dem, vi gerne vil sætte fokus på med vores samtalebænk. Vi fandt på denne idé med samtalebænken, da vi synes at det vil være nemt for byens borgere at komme forbi bænken, og få en snak og en kop kaffe. Så kig endelig forbi Slotspladsen i Randers festuge afslutter Majbritt Bargsteen

Mød vores nye Lytte-lama

Udover at Selvhjælp Randers i Randers festuge står på Slotspladsen med deres samtalebænk, så vil Selvhjælp Randers også præsentere deres nye Lytte-lama. Normalt er Lytte-lamaen en lille hæklet tryghedsbamse, som børn der går i et forløb hos Selvhjælp Randers får med hjem, men i samarbejde med Viktoriya Svensson fra SySelv, har Selvhjælp Randers fået syet en kæmpe Lytte-lama, som børn kan komme og kramme. Det er Selvhjælp Randers, der selv har fået ideen til Lytte.lamaen, men det er Viktoriya Svensson fra SySelv, der har både syet, designet og doneret materialer til Lytte-lamaen.

Viktoriya Svensson fra SySelv udtaler:  Jeg vil gerne støtte selvhjælp Randers, fordi jeg synes det er et godt projekt og en Lytte-lama er en anderledes måde at skabe fokus på organisationens formål.

Anne-Mette som er projektleder for Lytte-lama projektet siger: Vi har længe gerne ville lave en kæmpe Lytte-lama, så vi kan skabe endnu mere fokus på projektet. Det er et rigtigt godt projekt, som giver tryghed for børnene, der kommer i vores selvhjælpsgrupper. De får nemlig deres helt egen Lytte-lama med hjem, som frivillige sidder og hækler for os.

Alle mennesker vil i løbet af deres liv opleve en livskrise og alle mennesker har brug for en at tale med. Så kig forbi også selvom du ikke lige har brug for en snak, men måske fordi du er nysgerrig på hvem Selvhjælp Randers er og hvad de tilbyder. Det kan også være at du står i den situation, at du gerne vil hjælpe andre mennesker, der har det svært. Så kan du også komme forbi og få en snak om, hvad det vil sige at være frivillig hos Selvhjælp Randers.

Relaterede artikler

Nyeste artikler