15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Spækkes japanske fætter besøger Randers

En blåhval vil danse igennem gaderne, når Randes Festuge bliver vært for Danmarks Internationale Gadeteaterfestival

Gader og pladser i Randers’ hyggelige middelaldermidtby bliver i løbet af festugen forvandlet til festlige teaterscener. 13 af verdens bedste gadeteatertrupper gæster Randers i dagene 18.-20. august, når Danmarks Internationale Gadeteaterfestival kommer til byen. Her kan randrusianerne lade minderne gå tilbage til 1990’erne, hvor hvalen Spække huserede i Randers Havn. Det var et stort tilløbsstykke og hvalen elskede opmærksomheden. I festugen dukker Spækkes japanske fætter Kujira op til en poetisk hval-parade.

Kujira er en blåhval, der kommer med et budskab om at passe på vores smukke jord. Den fører os sammen med de tre dukkeførere igennem byen til hvalens klagesang, som er en analogi på vores skrantende klode og et råb om hjælp. Kujiras design er inspireret af japansk origamikunst. Dens sammensvejsede metalplader er et symbol på styrke og skrøbelighed. Hval-paraden begynder på Østervold fredag d. 19. august kl. 16. Paraden er produceret i samarbejde med spanske og japanske kunstnere.

Blandt de 13 forestillinger kommer der også besøg af to belgiske bartendere, der er eksperter i at jonglere med flasker og opføre en fysisk komedie med umulige tricks. Du kan for eksempel også opleve et glædeligt gensyn med den franske dansetrup, der bliver svævende med deres dragter, som udfordrer tyngdekraften. Den internationale gadeteaterfestival kan nydes både på afstand eller helt tæt på – alt efter hvor modig du er til at opleve skøre indfald og sjove stunts.

Der bliver i Randers Festuge 2022 glædeligt gensyn med den franske dansetrup, der bliver svævende med deres dragter, som udfordrer tyngdekraften. Pressefoto fra Randers Festuge.

Randers Festuge 2022 afholdes i dagene 12.-20. august med godt 500 forskellige arrangementer.

Her er hele byen vært for en fest, der bliver skabt i fællesskab og for hinanden. Det bliver ni dage med mange kulturoplevelser, musik, teater, kunst, fællesskab og bevægelse. Ni dage, hvor alle mærker pulsen i Randers. Årets festugeprogram er offentliggjort på randersfestuge.dk.

Relaterede artikler

Nyeste artikler