2.6 C
Randers
lørdag, april 20, 2024

To kvinder og to mænd tiltalt i drabssag fra Djursland

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod fire personer for efter forudgående planlægning at have dræbt en 40-årig mand på Djursland i juli sidste år.

De tiltalte er en 39-årig kvinde, en 39-årig mand, en 24-årig kvinde og en 23-årig mand, der alle kendte den 40-årige. 

Ifølge anklageskriftet var klokken omkring 16.30 den 14. juli, da den 40-årige ved slag med metalrør og kvælning eller på anden voldelig vis blev dræbt. 

Efter drabet blev den dræbtes tøj brændt, der blev sat ild til hans bil for at slette sporene, og liget blev pakket ind i plastik, hvorefter det blev gemt i en skov ved Gassum. På den baggrund er de to kvinder og to mænd også tiltalt for bevisbortskaffelse, brandstiftelse og usømmelig omgang med lig. 

Også tiltalt for tre drabsforsøg

Derudover er alle tiltalt for tre drabsforsøg, da anklagemyndigheden mener, at det var meningen, at den dræbte tre gange i dagene op til den 14. juli skulle dræbes, men at disse drabsforsøg mislykkedes, da den 40-årige nåede at køre fra stedet, inden de fik fat i ham. 

»Politiet har foretaget en omfattende efterforskning, og anklagemyndigheden har foretaget en vurdering på baggrund det omfangsrige materiale, der ligger i sagen. Det siger sig selv, at det er en voldsom sag, når fire personer er tiltalt i en drabssag, og yderligere en person allerede har fået en lang fængselsstraf for drabet. Når sagen bliver fremlagt i retten, vil anklagemyndigheden komme nærmere ind på, hvad motivet kan være, og på hvordan vi mener, det hele er blevet planlagt og udført,« siger specialanklager Jesper Rubow. 

En 26-årig mand blev ved en tilståelsessag i januar i år idømt 12 års fængsel for at have været med til drabet på den 40-årige. En 37-årig mand er desuden tidligere blevet idømt et halvt års fængsel for at have hjulpet gruppen med at skaffe lig og beviser af vejen. 

Sagen er endnu ikke endeligt berammet ved Retten i Randers, men den kommer forventeligt til at starte op i juni. 

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi ønsker ikke at udtale sig yderligere i sagen, før den har været for retten. 

Relaterede artikler

Nyeste artikler