1.4 C
Randers
lørdag, april 20, 2024

Veteranindsatsen i Randers er forbillede for andre kommuner

På weekendens veteranmesse var der besøg af flere veterankoordinatorer, rådgivere og Veteranhjem Midtjylland.

De kom primært for at udvide deres netværk, men også for at blive inspireret af den indsats, som Randers Kommune gør for veteranerne.

Ida Neel Skytte er frivillig på Veteranhjem Midtjylland, og sidder i bestyrelsen. Hun var til stede for at synliggøre veteranhjemmet som dækker hele Midtjylland, herunder Randers.

Veteranhjem Midtjylland i Aarhus har til formål at skabe et frirum for samvær og aktiviteter for veteraner og deres pårørende og værne om det kammeratskab, der er blevet skabt under tjeneste i forsvaret.

​Veteranhjem Midtjylland i Aarhus er også et frirum fra en hverdag med mange problemer og en håndsrækning til dem, der af den ene eller anden grund ikke har kunnet finde hjælp i det etablerede system.

»Jeg har fået udvidet mit netværk og har forhåbentlig udbredt kendskabet til Veteranhjem Midtjylland. Vores primære formål med at være her, er egentlig at vise flaget,« fortæller Ida Neel Skytte.

Veteranhjem Midtjylland hører under ”Fonden Danske Veteranhjem.” For at kunne yde støtte og hjælp til de pågældende og deres pårørende, har Fonden Danske Veteranhjem indtil videre etableret fem veteranhjem i Danmark, som drives af fonden i regi af lokalafdelinger, der på basis af frivillighed står for veteranhjemmenes daglige aktiviteter. Hvert enkelt veteranhjem har endvidere en ansat daglig leder, som har det socialfaglige ansvar på hjemmene.

Julie Hasselager er veteranrådgiver, og er ansat i Borgerservice i Aarhus Kommune. Hun er en af de få i landet, som ikke er underlagt beskæftigelses- eller socialområdet, og det sker for at signalere en neutral indgang.

»Jeg er her for at blive beriget med noget viden, og for at være opsøgende på de tilbud, som findes andre steder. Samtidig får jeg nogle redskaber som gør, at hele paletten for veteraner bliver udvidet,« forklarer Julie Hasselager.

Julie Hasselager har understøtten veterankoordinator Stanley Schmücker med at supplere de relevante foreninger og organisationer, som arbejder med veteraner.

Søren Schmidt er veterankoordinator i Silkeborg. Her er man først ved at bygge struktur op fordi indsatsen indtil nu har været meget fragmenteret. Derfor kigger de meget mod Randers, fordi der er tænkt mange gode tanker på kryds og tværs og i fællesskab, og det er han meget inspireret af.

Søren Schmidt vil fremadrettet gerne bakke mere op om messen for bl.a. at gøre den større og udvide kendskabet til den. På sigt ser han gerne en rotationsordning, så messen skiftevis ændrer fysisk placering.

Han er også til stede for at styrke sit netværk og styrke relationerne til samarbejdsparterne, og det lykkedes for dem alle tre.

Sidste år blev Randers Kommune den første kommune, som modtog prisen som “Årets Veterankommune.”

Prisen er en anerkendelse af den lokale veteranindsats.

Læs også
Randers er årets veterankommune

Relaterede artikler

Nyeste artikler