7 C
Randers
onsdag, april 24, 2024

Vilde med vand: 350 elever fra Randers markerede Vandets Dag

Hvad gør en smule regn, når eleverne i Randers er vilde med vand? 350 begejstrede 3. klasses elever indtog Randers Naturcenter til Vandets Dag og fik en oplevelse for alle sanserne.

Mens overskrifter om PFAS og mangel på rent drikkevand er blevet hverdag i medierne, fik den kommende generation af vandslugere en oplevelse ud over det sædvanlige, da de på Naturcentret på Gudenåvej fik undersøgt og leget med vandet i alle dets afskygninger.

Der blevet løbet vandløb med vandposter, smagt på vand fra Gudenåen gennem LifeStraw og set på vand i mikroskoper, imens andre var i fuld gang med at bygge et vandværk.

Undervejs blev eleverne klogere på, hvordan man passer på vandet.

Indsendt foto

»Vi har haft en fantastisk dag. Det er så skønt at opleve elevernes nysgerrighed og glæde ved vandet. Det er den bedste ramme, vi kan få til at lære eleverne om, hvorfor vandet er en vigtig ressource, som vi skal passe på,« siger Hanne Hedstrøm Hansen fra Vandmiljø Randers.

Det er energikoncernen Verdo, Randers Naturcenter og Vandmiljø Randers, der står bag Vandets Dag i Randers i samarbejde med en lang række andre lokale aktører herunder Randers Kunstmuseum, Museum Østjylland, Randers Regnskov, Randers Bibliotek og Affaldsskolen.

Aktørerne lover allerede nu at vende tilbage næste år.

Indsendt foto
Indsendt foto

FAKTA

Vandets Dag er en international temadag, der blev etableret af FN i 1992.

Vandets Dag markeres hvert år d. 22. marts. Formålet med dagen er at sætte fokus vandressourcerne og vandmiljøet og vigtigheden af at beskytte og bevare vandet for nuværende og kommende generationer.

Vandets Dag er i år lanceret med et særligt fokus på at accelerere de forandringer, der skal til for at løse vand- og sanitetsproblemerne.

Relaterede artikler

Nyeste artikler