13.6 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Randers: Pas på! Falske sms’er og e-mails i omløb fra Jobnet.dk

Der er i øjeblikket falske sms’er og e-mails om jobsamtaler i omløb fra personer, som udgiver sig for at være Jobnet.dk. Lige nu bedes borgere kun at logge på Jobnet via job.jobnet.dk/CV og samtidigt være opmærksomme på, om afsenderen nu også er dem, som de giver sig ud for at være, når de får mails fra Jobnet.

De falske mails og sms’er forsøger at lokke borgere til at afgive deres private oplysninger ved at logge ind på denne falske netside job.jobnet.dk. Når borgeren logger på den falske jobnetside, får han eller hun vist en side, hvor man kan booke en jobsamtale med en navngiven virksomhed, og hvor man bliver bedt om at oplyse sine kontaktoplysninger.

Modtager man sådan en sms eller e-mail fra mailadressen info@job.jobnet.dk.forpligtelse.link bør man slette henvendelsen.

»Det er vigtigt at borgerne kan føle sig trygge i kontakten med Jobcenteret, herunder centrale platforme som Jobnet.dk. Vi opfordrer derfor borgere til at kun at logge på Jobnet via adressen på denne side og holde ekstra øje med afsenderen, når de modtager mails og sms’er fra Jobnet.dk. Er man i tvivl, bør man kontakte Jobcenter Randers,« siger Helene Bækmark, social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune.

Grundet de falske mails har alle brugere af Jobnet.dk nu fået nulstillet deres adgangskoder. For at lave en ny adgangskode skal man følge anvisningerne på job.jobnet.dk/CV.

Det gør du, hvis du har skrevet dine oplysninger på den falske jobnetside

Hvis uheldet skulle være ude, og du allerede har været logget på den falske jobnetside, oplyst dine bankoplysninger eller lignende, bør du gøre følgende:

● Hvis du har logget på den falske jobnetside, bør du ændre dine brugeroplysninger

● Hvis du har oplyst bankkontoplysninger, bør du kontakte din bank 

● Hvis du har oplyst dit NemID, bør du få du få spærret dit NemID – se information på nemid.nu

● Log kun på Jobnet på adressen job.jobnet.dk/CV Du kan aflæse den korrekte adresse øverst på Jobnets forside.

Du kan læse mere om hvilke forholdsregler du kan tage i forhold til de falske sms’er og e-mails på her.

Fakta om angrebet

Phishing-angreb er et velkendt internetfænomen, hvor svindlere forsøger at snyde internetbrugere, organisationer eller virksomheder for personoplysninger, herunder brugernavn, adgangskode, kreditkort eller netbanksoplysninger.

Det sker typisk ved, at brugeren får tilsendt eksempelvis e-mails og sms’er, hvor afsenderen udgiver sig for at være en anden, end de er. Det er et såkaldt “phishing-angreb”, der i øjeblikket er i gang mod Jobnets brugere.

Det har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering advaret Randers Kommune om.

Relaterede artikler

Nyeste artikler