11.4 C
Randers
mandag, maj 6, 2024

Sigtet for drab i 34 år gammel drabssag

Københavns Politi har fået et gennembrud i en 34 år gammel drabssag. Der er tale om drabet på den 23-årige Hanne With, der fandt sted nytårsnat 1990.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet har anholdt en 53-årig mand, som netop nu fremstilles i grundlovsforhør. Han nægter sig skyldig. Manden er ifølge Københavns politi bosat i Randers.

Anholdelsen sker på baggrund af dna-spor, som blev fundet på drabsofferets bukser, og som med meget stor sandsynlighed stammer fra gerningsmanden.

Det er Retsgenetisk Afdeling på Retsmedicinsk Institut, som har lavet en analyse. De har gennemkørt dna-profilen i politiets nuværende dna-register, som indeholder dna på personer, som har foretaget noget kriminelt.

Her blev der fundet et match på et nært familiemedlem til den 53-årige mand.

Søgningen i politiets centrale dna-register efter nære slægtninge til ukendte gerningsmænd er et værktøj, som dansk politi først for nyligt er begyndt at bruge.

Denne metode svarer til, når man laver faderskabserklæringer for at finde ud af, hvem der er far til et barn.

Man har altså ikke søgt i eksterne databaser, hvor helt almindelige danskere sender dna ind for at finde nære og fjerne slægtninge.

»I det seneste døgn har Retsgenetisk Afdeling analyseret den sigtedes dna, og resultatet viser, at manden med meget stor sandsynlighed er ophavsmand til dna-materialet på offerets tøj. En række efterforskningsskridt skal nu afdække sagen yderligere.«

Manden blev anholdt på sin arbejdsplads i det nordlige Jylland. Han har gennem mange år boet i området omkring Ebeltoft, Grenaa og Randers.

Drabet skete nytårsnat 1990

Den 23-årige kvinde arbejdede som prostitueret i København.

Nytårsnat 1990 tog hun en kunde med hjem til sin lejlighed på Fensmarksgade på Nørrebro i København. Hun skulle tjene penge til sit næste fix.

Hun havde aftalt med sin kæreste, at hun ville mødes med ham om natten, men da det ikke skete, så tog han tilbage til deres lejlighed.

Her fandt han den 23-årige kvinde i en blodpøl. Rundt i lejligheden kunne man se, at Hanne With havde kæmpet for sit liv.

Men hun var blevet stukket gentagne gange, inden hun havde fået halsen skåret over.

Efter drabet henvendte en taxachauffør sig til politiet. Han fortalte dengang, at han nytårsaften havde samlet en mand op i indre by.

Han blev kørt mod Halmtorvet, hvor en kvinde satte sig ind. De aftalte en pris på 400 kroner og kørte mod Fensmarksgade på Nørrebro.

Han kunne beskrive ham som omkring 175 centimeter høj, lyst hår, muskuløs, daggamle skægstubbe, og så talte han med en jysk dialekt.

En måneds tid efter drabet lavede politiet en rekonstruktion, som blev sendt på tv. Det fik en anden taxachauffør til at henvende sig til politiet.

Han fortalte, at han mente, at han havde kørt den samme mand fra Mimersgade til Valby Station nytårsnat. Det skete omkring to-tre tiden.

Men selvom vidnerne måske kunne beskrive den mand, som havde kørt med Hanne With hjem, og som formentligt blev den sidste, der så hende i live, så kunne politiet ikke anholde nogen.

Flere gange har politiet udtalt, at man ikke mente, at drabet var planlagt, eller at Hanne With kendte sin gerningsmand.

Relaterede artikler

Nyeste artikler