11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Støjværnet ved Randers N forlænges yderligere 280 meter

Medlem af Folketinget Michael Aastrup Jensen (V) jublede da han tirsdag fra Vejdirektoratet endeligt fik bekræftet at støjværnet der etableres mellem Randers C og Randers N bliver forlænget hele vejen til Viborgvej.

Støjværnet bliver forlænget de sidste 280 meter og kommer til at starte umiddelbart på tilkørselsrampen ved Viborgvej.

Det var ikke med i det oprindelige projekt men efter Venstres lokale folketingsmedlem i Randers, Michael Aastrup Jensen, i august havde inviteret transportministeren på besøg med de støjramte borgere i Randers, er det nu kommet med i projektet.

»Efter jeg lagde pres på ministeren og fik ham til Randers for at mødes med de støjramte borgere, har vejdirektoratet nu forlænget støjværnet helt ned til Viborgvej. Havde ministeren ikke været i Randers, var det nok ikke blevet forlænget, og jeg er glad for at kunne gøre en forskel for de støjramte borgere på strækningen,« mener Michael Aastrup Jensen.

Det lå ikke i kortene at støjværnet skulle forlænges. Men efter et møde i august, hvor transportministeren kom til møde på foranledning af Michael Aastrup Jensen, gjorde flere borgere opmærksom på problematikken.

Transportminister Benny Engelbrecht(S) tog hjem med et løft om at se på sagen. Nu er det så endeligt bekræftet af Vejdirektoratet indstiller at lukke hullet på de sidste 280 meter ned til tilkørselsrampen på Viborgvej.

Også Formand for Sundheds- og Idræts- og Kulturudvalget i Randers Kommune, Louise Høeg (V) er glad. Hun bor selv i Hornbæk og kender mange der er plaget af støjen.

»Det er en super god nyhed! Så mangler vi bare at hele Hornbæk bliver de næste, der får glæde af statens midler til bekæmpelse af støj fra motorvejen. Nu skal vi så arbejde på at Randers Kommune får lukket hullet til Oust Møllevej, så støjen fra Viborgvej og broen over motorvejen kan holdes ude,« siger Louise Høeg.

Lang kamp for støjværn
Michael Aastrup Jensen er glad for at gøre en forskel for de støjramte borgere. Kampen for støjdæmpning rundt om Randers er en, som han har kæmpet længe. VLAK regeringen fremlagde i 2019 en fuld finansieret plan for en udvidelse af E45 fra Aarhus til Randers N, en plan som den socialdemokratiske regering siden kastede i skraldespanden. Det til stor skuffelse for de mange borgere der havde regnet med at støjen nu skulle være fortid. Kort før sommerferien indgik partierne i Folketinget en bred transportaftale, hvor Venstre havde kæmpet for konkrete støjværnsprojekter omkring Randers.

Michael Aastrup Jensen påpeger, at der fortsat er huller på strækningen, som fortsat skal lukkes. »Som de mange støjramte borgere var jeg glad for at vi fandt en løsning på støjproblemerne på dele af strækningen rundt om Randers. Men der er huller og det er dem jeg kæmper for at vi får lukket nu. Derfor er jeg også glad for at vi nu kan sige til borgerne i Helsted og Hornbæk, at støjen nu har 280 meter mindre at slippe igennem på,« slutter Michael Aastrup Jensen

Relaterede artikler

Nyeste artikler