13.6 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Tidl. landsholdsmålmand Lars Høgh er død

Mindeord fra DBU: Både som spiller, træner og menneske har Lars Høgh haft en særlig betydning i dansk fodbold.

Efter længere tids sygdom er Lars Høgh gået bort, 62 år.

Lars Høgh var en legende i fodboldens verden. Han står noteret for 817 kampe for Odense Boldklub i sin aktive karriere. Han blev danmarksmester i 1977, 1982 og 1989, og han nåede otte A-landsholdskampe og var inde omkring landsholdet i mange år med udtagelser til VM i 1986, EM i 1988 og EM i 1996.

Han vandt Det Gyldne Bur som Årets Målmand i Danmark fem gange. Mangeårig karriere som målmandscoach i ind- og udland. Initiativtager til sociale projekter, der hjælper udsatte børn og unge. Siden 2007 målmandscoach på Herrelandsholdet, hvor han har været en meget vellidt og elsket person af alle på holdet.

Fodbolddirektør Peter Møller udtrykker på vegne af DBU og Herrelandsholdet stor sorg over Lars Høghs død. 

»Dansk fodbold har mistet en af de helt store personligheder. Lars har slået rekorder i OB og er en del af klubbens identitet. Lars har haft en helt unik rolle på Herrelandsholdet, hvor han var mere end blot målmandstræner. Lars var ven med alle på landsholdet. Med sit positive sind og store erfaring var han både spillernes, trænernes og alle rundt om holdets bedste ven og samtalepartner,« siger Peter Møller og fortsætter:

»Lars har en kæmpe andel af holdets succes, og han personificerer den ånd og kultur, der hersker på vores allesammens landshold. Han har kæmpet imponerende mod sin sygdom de senere år og selv i den tid, har han haft smil og spredt glæde på holdet. Nu har han fået fred, og vi vil mindes ham. Han vil altid være i vores hjerter,« siger Peter Møller.

Lars Høgh blev forleden optaget i Fodboldens Hall of Fame for sine meritter, både som målmand og som målmandscoach.

DBU flager på halvt i hovedkvarteret i Brøndby, selv om de fleste medarbejdere arbejder hjemmefra pga den aktuelle corona-situation.

Relaterede artikler

Nyeste artikler