7.5 C
Randers
søndag, april 28, 2024

“Våbenhvile NU” – demonstration i morgen kl. 17 på Rådhustorvet i Randers

I morgen eftermiddag afholder bevægelsen ”Palæstina Randers” en ny demonstration i Randers. Den finder sted på Rådhustorvet klokken 17.00.

I en pressemeddelelse skriver bevægelsen, at hver dag bringer nye forfærdelige beretninger fra krigen i Gaza, der indtil videre har krævet 11.200 døde i Gaza, heraf 4.600 børn – og 27.500 sårede, heraf 8.600 børn. Hospitalerne er stort set holdt op med at fungere, samtidig angribes de af israelske styrker, civile boligområder bombes, livsfornødenheder som mad, el, vand, brændstof mv. er afskåret og den humanitære katastrofe er en realitet for palæstinenserne.

»Netop den 20. november er det årsdagen for FN’s børnekonvention fra 1989, og den giver børn en række humanitære rettigheder – bl.a. at “Børn har ret til at blive beskyttet under krig,« siger Sema Hamid fra bevægelsen “Palæstina Randers.”

»Det står i skarp kontrast til de 4600 døde børn, de 8600 sårede børn og de mindst 1500 forsvundne børn, hvor langt hovedparten ligger døde eller døende under murbrokkerne af deres bombede hjem,« understreger Sema Hamid.

Sema Hamid er syrisk palæstinenser, og selvom hun har boet i Randers, siden hun var 2 år, så er der ingen tvivl om, at hun støtter palæstinensernes ret til en selvstændig stat, men hun mener ikke det er det væsentlige lige nu.

»Uanset hvilken side man står på i den 75 år lange konflikt mellem palæstinenserne og staten Israel, så burde det være tydeligt, at Israel konsekvent og bevidst bryder Genevekonventionen og de regler for krig, den opstiller, og at de palæstinensiske civile, og ikke mindst deres børn, betaler den ultimative pris for det,« udtaler Sema Hamid. 

Sema er blandt arrangørerne af den kommende demonstration i morgen kl. 17 på Rådhustorvet i Randers.

Her vil der blive fremsat krav om, at den danske regering arbejder aktivt for en øjeblikkelig våbenhvile; for at Israel overholder reglerne for krig som beskrevet i Genevekonventionen, og ikke mindst for, at Palæstinas børn ikke dræbes, såres og sultes som følge af de israelske krigshandlinger.

Ved den seneste demonstration oplyser Østjyllands Politi, at der deltog mere end 200 deltagere.

Læs også

Støttedemonstration for ofrene i Palæstina blev et tilløbsstykke

Trusler får arrangør til at trække sig fra demonstration

Relaterede artikler

Nyeste artikler